Ambulante begeleiding in het mbo-hbo: een fotoproject

14 september 2022

Ambulante begeleiding in het mbo-hbo: een fotoproject

Een taalontwikkelingsstoornis gaat niet zomaar over. Al zijn er geen exacte cijfers, er zijn zeker ook volwassenen met een TOS. De (jong)volwassenen met een TOS hebben meestal door veelvuldig oefenen hun taal en communicatie kunnen verbeteren. Toch zijn (jong)volwassenen met een TOS vaak sociaal minder vaardig en minder zelfredzaam. Het dagelijks leven kost daardoor veel energie. Zelfstandig worden is een grote uitdaging voor deze groep. Door de relatieve onbekendheid van TOS is er voor (jong) volwassenen weinig ondersteuning en professionele hulp.
In dit fotoproject krijgen studenten met een TOS een gezicht. Het geeft een inkijkje in het leven van de student met een TOS en laat de waarde zien van ambulante begeleiding in het mbo-hbo.

In beeld gebracht

Met dit fotoproject wil ik studenten met een TOS een gezicht geven en zo aandacht vragen voor deze soms onbekende en wat vergeten doelgroep. In dit boekje staan studenten die ambulante begeleiding hebben gehad, maar zich ondertussen goed weten te redden zonder begeleiding, en óók studenten die de begeleiding nog heel goed kunnen gebruiken. Paulien Dubelaar - teamleider AD VO/MBO

Klik hier voor het boekje